Oua umplute cu vinete

Printeaza

Oua umplute cu vinete din: oua, masline, ardei, vanata, maioneza, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Oua umplute cu vinete

  • 7-8 ouă
  • 6-7 măsline verzi fără sâmburi
  • 1 ardei roşu mic sau 1 ardei capia
  • 1 vânătă
  • 2 linguri maioneză light
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Coci vânătă, o cureţi de coajă cât e fierbinte şi o laşi să se scurgă pe un tocător înclinat, de lemn. Cu o unealtă nemetalică, toci vânătă scursă şi o presari cu puţină sare şi piper.

Fierbi ouăle tari, le decojeşti când s-au răcit şi le tai în jumătate, pe lungime. Le scoţi cu grijă gălbenuşurile. Păstrezi la rece coşuleţele de albuşuri şi zdrobeşti gălbenuşurile cât mai mărunt, cu furculiţa.

Amesteci vinetele cu gălbenuşurile şi cu maioneza. Umpli jumătăţile de ou cu salată de vinete. Tai măslinele în felioare, iar ardeiul spălat şi curăţat, în fâşii subţiri.

Decorezi ouăle cu măsline şi ardei, după imaginaţie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bravo, imi palce aperitivul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.