Oua umplute cu ficatei de pasare
PrinteazaOua umplute cu ficatei de pasare din: oua, ficatei, unt, ardei iuti, suc de lamaie, vin, sare, piper, nucsoara, salata.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 150 g ficăţei de pasăre
- 30 g unt
- 2 ardei iuţi
- sucul de la o lămâie
- 4 linguri vin alb
- sare, piper
- un praf de nucşoară
- 5-6 foi de salată verde.
Mod de Preparare Oua umplute cu ficatei de pasare:
Se fierb ouăle tari, se taie în jumătăţi pe lung şi se scot gălbenuşurile.
Separat, se prăjesc ficăţeii în puţin unt, se lasă să se răcească, apoi se trec prin maşina de tocat.
Intr-un vas, se freacă gălbenuşurile cu vinul şi sucul de lămâie până rezultă o pastă consistentă.
Se adaugă ficatul tocat, se condimentează cu sare, piper, nucşoară, ardeiul iute (fără seminţe), tocat, boia iute, amestecând bine.
Cu această pastă se umplu jumătăţile de ou. Se aşază pe un platou şi se decorează cu salata verde.
Pofta buna!
O reteta de oua umplute foarte buna. Si eu fac de oua umplute: cu maioneza, cu ficat. Sunt delicioase, doar sa nu mancam prea multe.