Oua umplute cu pate de rata din: oua, pate de ficat, brânză de vaci, smântână, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 10 ouă 1 cutie pate de ficat de rata brânză de vaci 20 g smântână concentrat de legume sare piper patrunjel Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute. Le laşi să […]
Oua umplute cu pate de ficat
PrinteazaOua umplute cu pate de ficat din: oua, pate de ficat, mustar, maioneza, ketchup picant, patrunjel verde, rosii, frunze de salata, sare, piper.
- 10 oua
- 200 g pate de ficat (o conserva)
- 1-2 lingurite de mustar
- 5 linguri de maioneza
- o lingura ketchup picant
- patrunjel verde
- rosii si frunze de salata pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi ouăle în oală şi lasaţi-le să fiarbă pentru 5-7 minute. Atenţie! apa trebuie să acopere ouăle!
După ce s-au fiert, scurgeţi apa fierbinte şi treceţi ouăle printr-un jet de apă rece.
Curăţaţi-le de coajă şi de pieliţă şi tăiaţi-le în două. Inlăturaţi gălbenuşurile.
într-un castron se amestecă foarte bine gălbenuşurile fierte cu pateul de ficat (pui sau porc, după preferinţă) şi muştarul, până se obţine o pasţă omogenă, cremoasă.
Se condimentează după gust cu sare şi piper. Cu un şpriţ sau, în lipsa acestuia, cu ajutorul unei pungi umpleţi jumătăţile de ouă.
Deasupra, oranaţi-le cu maioneză de casă, ketchup şi pătrunjel verde.
Oua umplute cu pate de ficat
Pofta buna!
poate iti place si:
Oua umplute cu pate de rata
Oua umplute cu unt si verdeata
Oua umplute cu unt si verdeata din: oua, patrunjel, pesmet, usturoi, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 ouă 1 legătură pătrunjel proaspăt 3 linguriţe pesmet 2 căţei usturoi 1 lingură unt sare şi piper Mod de preparare: Se fierb ouăle la foc potrivit, în apa cu o linguriţa de sare si, după ce se răcesc, se […]
Pofta buna!