Oua umplute cu sardele
PrinteazaOua umplute cu sardele din: oua, paine, patrunjel, ceapa, sare, piper, sardea, sos de smantana.
- 4 ouă
- miez de pâine albă
- pătrunjel verde tocat
- o ceapă
- sare
- piper
- o sardea
- sos de smântână
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie, în lung, în două. Se scot gălbenuşurile şi se freacă energic cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors, cu sardeaua tocată, ceapa tocată fin, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul.
Se amestecă totul foarte bine şi, din compoziţia rezultată, se umplu albuşurile de ouă. Se aşează într-o cratiţă unsă cu unt cu umplutura în jos şi se dau la cuptor. Se servesc cu un sos de smântână sau de tarhon, după gust.
Pofta buna!