Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros din: oua, bacon, castraveti murati, maioneza, mustar, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 3 felii de bacon crocant, mărunțit 3 castraveți murați, mărunt tăiați 2 linguri de maioneză 1 lingură de muștar Sare și piper, după gust Frunze de pătrunjel […]
Oua umplute cu unt si maioneza
PrinteazaOua umplute cu unt si maioneza din: oua, unt, smantana, piper, sare mustar, maioneza, rosii, gogosari.
- 12 ouă
- 100 g unt
- smântână
- piper
- sare
- muştar
- maioneza
- roşii
- gogoşari muraţi
Mod de preparare:
Fierbem ouăle în apă cu sare şi oţet, până devin tari; le ţinem apoi in apa rece, le decojim.
Tăiem 6 ouă în două pe lung şi celelalte 6 le tăiem pe lat.
Taiem puţin din partea de jos a albuşurilor, astfel ca jumătăţile sa stea bine pe platou.
Scoatem gălbenuşurile, le pasăm, le frecăm cu unt, adaugam albuşurile rezultate la tăiere şi tocate, mai punem puţină smântână, sare, piper.
Umplem jumătătile de albuşuri, tăiate pe lung, cu amestecul făcut, punând umplutura, modelăm puişori pe care îi acoperim cu maioneză – sa fie galbeni şi, în loc de cioc, punem o bucăţică de roşie.
Jumătăţile tăiate pe lat, le ornăm cu felii subţiri de gogoşari muraţi, puse din mijlocul umpluturii, să pară crizanteme.
Oua umplute cu unt si maioneza
Pofta buna!