Oua cu verdeata
PrinteazaOua cu verdeata din: oua, rosii, pate, unt, mustar, sare, piper, verdeata.
- 8 ouă fierte
- 8 roşii
- 100 g pate de ficat
- 300 g unt
- 1 lingură muştar
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se taie un căpăcel roşiilor şi se scoate miezul, apoi se întorc cu gura în jos şi se lasă la scurs. Din căpăcel se face un suport pentru roşie.
Se taie ouăle fierte în jumătate, pe lung, şi se scot gălbenuşurile. Pateul, untul, muştarul, gălbenuşurile, piperul, sarea şi verdeaţa tocată se amestecă, până se obţine o spumă fină.
Se umplu jumătăţile de albuş cu această compoziţie. Se unesc jumătăţile şi se aşază fiecare ou într-o roşie. Se ornează cu pătrunjel verde.
Pofta buna!