Pacal (tocanita de burta)

Printeaza

Pacal din: burta de vita, ceapa, ardei, pasta de rosii, boia, ardei iute, sare, piper, vin, ule, cartof, usturoi, marar, dafin.

Ingrediente:Pacal

  • 1 kg burtă de vită, prefiartă
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei graşi
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 ardei iute
  • sare şi piper
  • 100 ml vin roşu sec
  • ulei
  • 1 lingură pastă de ardei
  • 1 cartof mare
  • 3 căpăţâni de usturoi
  • mărar tocat
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit cu uleiul.

Când ceapa devine transparentă, se adaugă burta de vită, prefiartă şi puţină apă.

Se lasă să fiarbă sub capac amestecând din când în când. Se adaugă pasta de ardei şi roşii diluată în puţină apă, cubuleţele de ardei şi foile de dafin. Se amestecă bine adăugând boiaua dulce, rondelele de ardei iute, dar numai dacă îţi place picant.

După ce scade zeama, se adaugă vinul şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

La sfârşit se presară sare şi piper după gust. Se adaugă la final şi usturoiul curăţat şi zdrobit şi mărarul tocat.

Se lasă la fiert până ce formează un sos.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.