Pachete din piept de pui
PrinteazaPachete din piept de pui
- 2 buc. piept de pui
- 200g prune afumate
- 6 catei de usturoi
- 200g unt
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceapa potrivita
- 200ml supa de pui
- 1 foaie de dafin
- 1 leg. patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fiecare bucata de piept se taie in doua pe lung, astfel incat sa se obtina in total patru felii de carne.
Se spala, se scurg bine de apa si se sterg cu un servet de bucatarie. Apoi acestea se bat cu ciocanul de snitele pana cand isi maresc suprafata si ajung la o grosime de 5mm.
Se condimenteaza cu sare si piper. Prunelor li se scot samburii, iar in locul acestora, in 8 dintre prune se pune cate o jumatate de catel de usturoi infasurat in 2-3 frunzulite de patrunjel. Prunele astfel umplute se impacheteaza in foile de carne, dupa care se prind cu scobitori.
Se prajesc pachetelele in unt, la foc mic, circa 15 minute, intorcandu-le pe toate partile, apoi se scot si se pastreaza la cald. I
n untul ramas se pune ceapa curatata, spalata si tocata cât mai marunt, se adauga prunele ramase, tocate si ele cat mai marunt.
Dupa circa 7-8 minute se adauga bulionul, boiaua de ardei, apoi dupa 1-2 minute se stinge cu supa de pui. Se pun si foaia de dafin, usturoiul ramas, tocat marunt, se potriveste de sare si piper, dupa gust si se amesteca bine.
In acest sos se pun pachetelele de pui. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Cu 2-3 minute inainte de a opri focul, se pune si patrunjelul tocat marunt.
Se servesc cate doua pachetele la o portie, cu garnitura de piure de cartofi si cu sosul fierbinte.
Pofta buna!