Pachete surpriza cu sos picant
PrinteazaPachete surpriza cu sos picant din: faina, apa, ulei, drojdie, sare.
- 400 g făină
- 1 ceaşcă apă
- 1 ceaşcă ulei
- 1/2 cubuleţ drojdie
- sare
Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper.
Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper.
Mod de preparare:
Desfaci drojdia cu o lingură de făină în ceaşca de apă caldă, o torni peste făină şi frămânţi adăugând treptat uleiul. Pui şi un praf de sare şi laşi aluatul să crească 15- 20 de minute. In acest timp pregăteşti umplutura: treci prin maşina de tocat carnea, apoi cureţi ceapa şi ciupercile şi le tai mărunt.
Căleşti ceapa cu ciupercile în ulei încins şi după ce s-au înmuiat, adaug carnea tocată, afumătura tăiată bucăţele. Potriveşti de sare şi piper după gust şi după ce s-a prăjit carnea, dai compoziţia deoparte. întinzi apoi o foaie de 4 mm grosime din aluatul dospit, tai pătrate cu latura de 12 cm.
Pui pe fiecare pătrat câte o lingură din compoziţia de came şi afumătură şi îl faci pacheţel.
După ce ai format toate pacheţelele, le aşezi pe toate într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Cât timp se coc, pregăteşti sosul.
Desfaci bulionul cu două linguri de apă, îl pui la fiert, adaug ardeiul iute, zahărul, sare şi piper după gust şi laşi sosul pe foc mic câteva minute.
După ce s-au copt pacheţelele, le scoţi pe o farfurie şi torni peste ele sosul picant.
Pofta buna!