Pachete surpriza cu sos picant

Printeaza

Pachete surpriza cu sos picant din: faina, apa, ulei, drojdie, sare.

Ingrediente aluat:

  • 400 g făină
  • 1 ceaş­că apă
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1/2 cubuleţ drojdie
  • sare

 

 

umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper.

sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper.

 

Mod de preparare:

Pachete surpriza cu sos picant: Desfaci drojdia cu o lingură de făină în ceaşca de apă caldă, o torni peste făină şi frămânţi adăugând treptat uleiul.

Pui şi un praf de sare şi laşi aluatul să crească 15- 20 de minute. In acest timp pregăteşti umplutu­ra: treci prin maşina de tocat carnea, apoi cureţi ceapa şi ciupercile şi le tai mărunt.

Căleşti ceapa cu ciupercile în ulei încins şi după ce s-au înmuiat, adaug carnea tocată, afumătura tăiată bucăţele.

Potriveşti de sare şi piper după gust şi după ce s-a prăjit carnea, dai compoziţia deoparte. întinzi apoi o foaie de 4 mm grosime din aluatul dospit, tai pătrate cu latura de 12 cm.

Pui pe fiecare pătrat câte o lingură din compoziţia de came şi afumătură şi îl faci pacheţel.

După ce ai format toate pacheţelele, le aşezi pe toate într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor pen­tru 30 de minute, la foc potrivit.

Cât timp se coc, pregăteşti sosul.

Desfaci bulionul cu două linguri de apă, îl pui la fiert, adaug ardeiul iute, zahărul, sare şi piper după gust şi laşi sosul pe foc mic câteva minute.

După ce s-au copt pacheţelele, le scoţi pe o farfurie şi torni peste ele sosul picant.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.