Pachetel cu pui
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetel cu pui din: piept de pui, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cimbru verde, frunza de dafin, vin alb, vinete, sare si piper.
- 1 kg piept de pui
- 2 dovlecei mici
- 8 rosii
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- 1 lingura cimbru verde tocat
- 1 frunza de dafin
- 120 ml vin alb
- 6 vinete potrivite
- sare
- piper
pentru decor:
- rosii cherry coapte
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe. Dovleceii şi roşiile se taie bucăţi mai mici.
Intr-o tigaie mare, se încingpatru linguri de ulei de masline si se calesc mai intai bucatile de pui, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.
Se lasa pana se inmaoie putin. Se adauga peste carne dovleceii si rosiile, cimbrul, frunze de dafin si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se adauga vinul si se lasa, pe foc mic, pana se inmaoie lichidul.Vinetele se spala si se taie felii subtiri pe lung.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc feliile de vinete pe ambele parti (circa 6-7 minute).
Se scot pe prosoape absorbante.
Se tapeteaza cu felii de vinete patru boluri mici de copt rotunde, lasadu-le sa iasa din castroane.
Se umplu cu amestecul de carne si se acopera cu feliile de vinete.
Se aseaza bolurile pe o tava si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Se servesc fierbinti, direct din boluri sau rasturnate pe farfurie.
Se decoreaza cu rosii cherry coapte.
Pachetel cu pui
Pofta buna!