Pacheţele cu ananas şi şuncă
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele cu ananas si sunca din: foi de placinta, dovlecel, rosii cherry, fenicul, ananas, sunca de porc, morcov, ou, ulei de masline, seminte de mac, sare, piper si patrunjel.
- un pachet foi de plăcintă
- doi dovlecei
- 200 g roşii cherry
- jumătate de fenicul
- o conservă ananas,
- 400 g şuncă de porc
- un morcov
- un ou
- 4 linguri de ulei de măsline
- două linguri de seminţe de mac
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Dovleceii se spală, se taie julien şi se pun lângă morcov. Ananasul se scurge de suc, se taie bucăţele mici şi se pune într-un castron. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun feniculul tăiat julien, morcovul şi se călesc.
Se adaugă dovleceii, sarea, piperul şi se prăjesc încă 10 minute. Se presară ananasul, şunca de porc tăiată cubuleţe, roşiile cherry tăiate jumătăţi şi pătrunjelul tocat. Se mai călesc câteva minute, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Se taie foile de plăcintă în fâşii, apoi pătrate, se pune umplutură pe o margine, se rulează cu grijă ca să nu iasă, se ung marginile rămase libere cu ou ca să nu se desfacă şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se ung cu ou, se presară seminţe de mac, se introduc în cuptor şi se coc 15-25 de minute la foc potrivit. Se lasă să se răcească cinci minute pe un grătar, apoi se servesc.
Pacheţele cu ananas şi şuncă
Pofta bun!