Pachetele cu ciuperci, menta si ceapa verde
PrinteazaPachetele cu ciuperci, menta si ceapa verde din: tăieţei din orez, hârtie din orez, mentă, ciuperci shiitake, salată, morcovi, ceapă verde, castravete, coriandru, busuioc thailandez, chives, germeni de fasole, sosuri (Soya, Pimento, Worchester).
Ingrediente:
- 100g de tăieţei din orez
- 10 bucăţi rotunde a câte 20 cm de hârtie din orez
- 1 mână frunze de mentă
- 5 ciuperci shiitake mari, tăiate bastonaşe
- 2-3 frunze mari de salată, rupte
- 3 morcovi, tăiaţi în bastonaşe
- 4-5 fire de ceapă verde, feliate subţire, pe lungime
- 200g de castravete, tăiat bastonaşe
- câte 1 mână de coriandru, busuioc thailandez şi chives
- 100g germeni de fasole
- sosuri (Soya, Pimento, Worchester), pentru servit
Mod de preparare:
Inmoaie tăieţeii din orez într-un bol cu apă fierbinte timp de 10 minute, apoi scurge-i bine.
Adună la un loc toate ingredientele pentru umplutură.
Când eşti gata să rulezi pacheţelele, începe prin a înmuia o foaie de hârtie din orez într-un bol cu apă fierbinte timp de aproximativ 10-15 secunde, apoi scurge-o pe un şervet de bucătărie.
Aşază foaia înmuiată pe tocător, la un capăt al ei aranjează câteva frunze de salată, iar deasupra pune tăieţeii, câteva bastonaşe de morcovi, castravete, ciuperci, ceapă verde, apoi celelalte ierburi şi câţiva germeni de fasole.
Nu pune umplutură în exces va fi greu să rulezi pacheţelele.
Ridică marginea aflată cel mai aproape de tine şi adu-o peste umplutură, iar apoi, ţinând umplutura laolaltă cu ajutorul degetelor, începe să rulezi strâns.
Când eşti aproape la jumătate, îndeasă marginile hârtiei peste umplutură, astfel încât aceasta să fie bine învelită.
Continuă să rulezi până ajungi la capătul hârtiei. Serveşte rulourile alături de sosuri.
Pachetele cu ciuperci, menta si ceapa verde
Pofta buna!