Pachetele cu rom si castane din: aluat de placinta, castane crude, lapte, urda, apa, vanilie, unt, zahar, sare, esenta de rom, cacao. Ingrediente: 2 foi aluat plăcintă 500 g castane crude 350 ml lapte 100 g urdă 75 ml apă 1 baton de vanilie 100 g unt 100 g zahăr 1 praf de sare 1 […]
Pachetele cu crema de castane
PrinteazaPachetele cu crema de castane din: aluat de placinta, castane crude, lapte, urda, apa, vanilie, unt, zahar, sare, esenta de rom, cacao.
- 2 foi aluat plăcintă
- 600 g castane crude
- 350 ml lapte
- 100 g urdă
- 75 ml apă
- 1 baton de vanilie
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, crestezi castanele, apoi le prăjeşti în cuptor. îndepărtezi cojile cât timp sunt calde.
Dezgheţi aluatul la temperatura camerei si îl întinzi.
Tai foile în 30 de bucăţele şi le cod la foc mic. Le scoţi înainte să se rumenească.
Fierbi castanele în lapte împreună cu batonul de vanilie 50 de minute, la foc mic, acoperite cu capac.
Strecori castanele, peste care adaugi urda, apa, untul, zahărul, sarea, esenţa de rom şi cacaua.
Apoi le mixezi până capătă consistenţa unui piure, pe care îl laşi la frigider până a doua zi.
Laşi bucăţile de aluat să se răcească şi pui din crema de castane pe mijlocul fiecăreia.
Le uneşti, formezi triunghiuri şi crestezi pe margini cu dinţii furculiţei.
Pachetele cu crema de castane
Pofta buna!
poate iti place si:
Pachetele cu rom si castane
Pofta buna!