Pachetele cu branza de vaci cremoasa si afine
PrinteazaPachetele cu branza de vaci cremoasa si afine din: branza de vaci, zahar, ou, ulei, faina, praf de copt, sare, zahar, zahar vanilat, afine, zahar pudra, menta.
Pentru aluat:
- 150 g brânză de vaci cremoasă
- 75 g zahăr
- 1 ou
- 6 linguri ulei
- 250 g făină
- 2 lingurite praf de copt
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g brânză de vaci cremoasă
- 60 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 2 gălbenuşuri
- afine din dulceaţă
- 2 linguri cu făină
- zahăr pudră
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci brânza cu zahărul, oul şi un praf de sare. în timp ce amesteci, torni uleiul şi combini bine până obţii o pastă omogenă. Cerni făina cu praful de copt şi pui jumătate din cantitatea de făină în compoziţia de brânză.
Amesteci bine şi apoi adaugi şi cealaltă jumătate. Faci un aluat moale pe care îl acoperi cu un prosop de bucătărie şi îl laşi să se odihnească 10 minute.
Presari făină pe planşetă sau pe masă şi întinzi aluatul cu sucitorul. îl împătureşti apoi în două şi îl întinzi din nou. Faci această operaţiune de trei ori. întinzi o foaie pe care o tai în 12 pătrate de 10×10 cm.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu zahărul, făina, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Aşezi pătratele într-o tavă tapetată şi în mijlocul fiecărui pătrat pui câte o lingură de umplutură.
Aduci colţurile în centrul plăcintei şi le presezi uşor să se lipească. Pui câte o lingură de fructe bine scurse şi dai la cuptor 20 de minute. După ce s-au rărit, le presari cu zahăr pudră şi le decorezi cu frunzuliţe de mentă.
Pofta buna!