Pachetele cu branza
PrinteazaPachetele cu branza din: iaurt, ulei, bicarbonat, faina, chimen, sare, branza.
Pentru aluat:
- 220 g iaurt
- 50 g iaurt, pentru uns
- 40 ml ulei
- sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 3 3 1/2 pahare făină
- 50 g sare grunjoasă
- 50 g seminţe de chimen
Pentru umplutură:
- 400 g cremă de brânză
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amesteci iaurtul cu bicarbonatul, sare, după gust şi uleiul. Adaugi făina treptat, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Vei obţine un aluat moale şi elastic.
Acoperi aluatul cu folie alimentară şi-l laşi 30-40 de minute.
Intre timp, pregăteşti umplutura. Amesteci brânza cu mărarul tocat.
Impărţi aluatul în bucăţele pe care le întinzi pe masă şi le umpli cu amestecul de brânză. Lipeşti bine cu degetele fiecare bucată umplută de aluat. Pui pacheţelele pe o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu iaurt şi le presari cu chimen şi sare grunjoasă.
Coci pacheţelele 30-35 de minute în cuptorul încins.
Pofta buna!