Pachetele cu carne si cascaval
PrinteazaPachetele cu carne si cascaval din: foi de placinta, unt, carne tocata, oua, ceapa, pesmet, cascaval, patrunjel, sare, piper.
- 1 pachet foi de plăcintă
- 1 pachet de unt sau margarină (pentru uns foile)
- 500 g carne tocată
- 2 gălbenuşuri (pentru uns pacheţelele)
- 6 ouă
- 2 cepe
- 2 linguri cu pesmet
- 150 g caşcaval
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri unt sau margarină (pentru uns tava)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Condimentezi carnea tocată cu sare şi piper. Adaugi ouăle unul câte unul, pesmetul, ceapa puţin călită înainte, verdeaţa tocată măruţ şi caşcavalul ras. Separat întinzi uşor foile de plăcintă şi din le tai dreptunghiuri. Fiecare foaie o ungi cu unt sau margarină topită.
Umpli fiecare dreptunghi cu compoziţia de carne, după care rulezi. Pacheţelele formate le aşezi într-o tavă unsă cu unt sau margarină şi le ungi cu gălbenuş de ou bătut. Le laşi la cuptor, la foc mic, până ce se rumenesc frumos.
Pofta buna!