Pachetele cu carne
PrinteazaPachetele cu carne din: faina, margarina, praf de copt, ou, sare, susan, carne tocata, ceapa, usturoi, cimbru, branza cheddar, ulei.
- 500 g făină
- 200 g margarină
- 1 lingurită praf de copt
- 250 ml apă
- 1 ou bătut
- sare
- susan
Pentru umplutura:
- 350 g carne tocată
- 1 ceapă
- 2 cătei usturoi
- 1 lingurită cimbru uscat
- 100 g brânză cheddar (felii)
- 4 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Căleşte în ulei ceapa tocată cu usturoiul. Adaugă carnea şi lasă la foc moderat până scade. Asezonează cu cimbru şi sare. Acoperă şi dă deoparte.
Pregăteşte amestecând într-un vas adânc făina cu praful de copt şi sarea. Adaugă margarina şi, treptat, toarnă apa. Frământă 10 minute până obtii un aluat omogen şi elastic. Lasă să se odihnească cel putin 5 minute.
Pune aluatul pe blatul înfăinat şi întinde-l bine. Foloseşte o farfurioară pentru a decupa cercuri. Pune pe fiecare cerc câte o lingură din umplutură, aşază deasupra o felie de cheddar şi unge marginile cu ou bătut.
Sigilează pachetelele cu furculita. Unge cu ou bătut şi presară susan. Coace-le 35 de minute sau până devin aurii.
Truc: După ce le ungi cu ou, tine-le o jumătate de oră la frigider înainte să le bagi în cuptor.
Pachetele cu carne
Pofta buna!