Pachetele cu compot de cirese
PrinteazaPachetele cu compot de cirese din: gris, faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei, compot.
- 250 g griş
- 250 g făină
- 2 ouă
- 125 ml lapte
- 500 ml apă caldă
- 1 plic de drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- ulei de prăjit
- 1 compot de cireşe (pentru servit)
- zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Pregăteşte o maia din zahăr, drojdie şi 125 ml de apă caldă şi las-o 10-15 minute. Amestecă făina, grisul şi sarea. Fă o adâncitură în mijloc şi pune ouăle bătute, apa caldă rămasă (375 ml), laptele şi maiaua.
Amestecă până se omogenizează şi obţii o cremă densă. Acoperă vasul cu un prosop şi las-o la cald o oră.
Pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi coace-o la cuptor, la foc mic, până devine aurie. Când se răcoreşte, taie prăjitura în romburi.
Pudrează cu zahăr şi serveşte-o cu compot.
Pofta buna!