Pachetele cu creveti
PrinteazaPachetele cu creveti din: aluat, ceapa, rosii, ardei, ciuperci, ulei, ou, creveti, boia, sare, piper.
- 1 pachet de aluat de foietaj congelat
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 roşii tăiate cubuleţe
- 1 ardei gras verde tăiat cubuleţe
- 250 g mix de ciuperci
- 1 lingură de ulei
- sare
- piper
- 1 ou fiert tare
- 100 g creveţi prefierţî
- 1/2 de linguriţă de boia
- 1 gălbenuş pentru uns
Mod de preparare:
Foietajul se lasă la dezgheţat. Cuptorul se preîncălzeşte la 200°C.
In untul încins se căleşte ceapa, apoi se adaugă roşiile şi ardeiul gras. Ciupercile se curăţă şi se taie mai mici, în funcţie de mărime.
Se încinge într-o tigaie o lingură de ulei şi se prăjesc ciupercile la foc mare. Se asezonează cu sare şi.cu piper.
Oul se cojeşte şi se toacă mărunt, la fel ca şi creveţii, apoi se prăjesc împreună. Se condimentează cu boiaua şi se clocotesc 10 minute, amestecând ocazional. Se sărează, se piperează şi se lasă la răcit.
Aluatul se întinde pe suprafaţa de lucru şi se taie cercuri cu diametrul de 15 cm. Umplutura se aşează pe una dintre jumătăţile cercurilor.
Marginile se ung cu puţină apă, după care cercurile se împăturesc şi se presează bine cu degetele. Se ung cu gălbenuş şi se coc aproximativ 15 minute.
Pachetele cu creveti
Pofta buna!