Pachetele cu ficatei si ceapa verde
PrinteazaPachetele cu ficatei si ceapa verde din: aluat foitaj, ulei, ficatei de pasare, carne de pui, marar, patrunjel, ceapa verde, oua, smantana, sare, piper.
- 1 pachet aluat foitaj
- ulei
- 300 g ficăţei de pasăre, fierţi şi tăiaţi cubuleţe
- 200 g carne de pui tocată
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ou crud
- 1 ou fiert tare 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui la dezgheţat aluatul foftaj. Pui într-un vas carnea de pui tocată împreună cu ficăţeii cubuleţe, adaugi verdeaţa şi ceapa verde tăiate mărunt, smântână şi oul crud, sare şi piper şi amesteci bine. Adaugi şi oul fiert tare şi tăiat mărunt.
Intinzi cu sucitorul aluatul foitaj şi îl tai în pătrate de 10 cm. Aşezi în mijlocul fiecărui pătrat câte o lin gura din compoziţia obţinută, aduni cele patru capete şi le strângi în sus, ca să obţii trăistuţe.
Dacă este necesar, tai fâşii de aluat sau frunze de ceapă verde şi legi cu ele pacheţelele, apoi le aşezi într-o tavă (sau în forme de brioşe), unsă cu puţin ulei.
Ungi individual fiecare pacheţel cu gălbenuş şi dai tava la cuptor până se rumenesc
Pofta buna!