Pacheţele cu legume
PrinteazaPacheţele cu legume
Ingrediente:
- 12 foi de orez rotunde
- două pungi cu legume chinezeşti
- 200 g spanac proaspăt
- sare, piper
- sos de soia
- oţet de orez
- un căţel de usturoi
- boia iute
- boia dulce
- seminţe de susan
- 4 linguri de ulei de măsline
- ghimbir
- foi de plăcintă
Preparare:
Legumele chinezeşti se pun la prăjit în ulei încins, se condimentează şi se lasă să se răcească. Se amestecă bine cu un vârf de cuţit de boia iute, verdeaţa tocată, spanacul spălat şi tocat mărunt.
O lingură de seminţe de susan se prăjeşte într-o tigaie fără ulei şi se presară peste legume. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se îmbine aromele.
Intr-un castron se amestecă două linguri de sos de soia cu o linguriţă de oţet de orez, piperul, o linguriţă de ghimbir ras, un sfert de linguriţă de boia dulce şi usturoiul pisat.
Foile de orez se înmoaie separat în apă rece timp de câteva secunde, se pune compoziţie la un capăt şi se rulează, dându-i formă de pacheţel.
Pacheţelele se servesc ca atare, cu sos picant, sau se pot prăji în ulei de măsline, până când capătă o culoare aurie.
Pacheţele cu legume
Pofta buna!