Pachetele cu linte si stafide
PrinteazaPachetele cu linte si stafide din: linte, ceapa, cimbru, rozmarin, patrunjel, busuioc, mere, sfecla rosie, fasole verde, stafide, ghimbir, ulei, sare, piper, coriandru.
- 250 g linte verde
- 1 ceapă
- 1 fir cimbru
- 1 fir rozmarin
- 4 fire pătrunjel
- 1 fir busuioc
- 2 mere
- 1 rădăcină mare de sfeclă roşie fiartă
- 200 g fasole verde
- 1 mână stafide
- 1 bucăţică ghimbir decojit şi ras
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- câteva fire de coriandru verde
Mod de preparare:
Se leagă în mănunchi firele de verdeţuri aromate. Se aşază lintea într-o oală, se adaugă apă cât să o acopere, apoi ceapa curăţată şi mănunchiul de verdeţuri aromate. Se sărează şi se piperează.
Se lasă să fiarbă 20 minute.
Se scurge lintea şi se îndepărtează mănunchiul de verdeţuri şi ceapa.
Se taie fâşii subţiri morcovii şi rădăcina de sfeclă. Se curăţă fasolea verde şi se opăreşte 3 minute în apă clocotită cu sare. Se lasă să se scurgă.
Se repartizează toate legumele în 4 forme mici de terină tapetate cu hârtie de copt, care atârnă peste marginile formelor. Se aşază peste legume stafidele şi se presară ghimbir. Se să¬rează şi piperează. Se toarnă ulei de măsline.
Se închid pacheţelele de legume cu ajutorul marginilor de hârtie care atârnau peste marginile formelor şi se dă totul la cuptorul încins în prealabil la 180°C.
Se lasă să se coacă 20 minute.
Pofta buna!