Pachetele cu mere
PrinteazaPachetele cu mere din: faina, branza dulce, margarina, sare, mere, zahar, scortisoara.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 250 g brânză dulce
- 250 g mărgărina
- 1 vârf de cuţit de sare
- 4-5 mere
- 100 g zahăr pudră
- 2 linguriţe scortisoara fin măcinată
Mod de preparare:
Freci spuma margarina moale, la temperatura camerei, cu brânza dulce, sarea şi 50 g zahăr pudră. Omogenizezi aluatul şi, pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi o foaie cu grosimea de 5-6 mm, pe care o tai în pătrate cu latura de 8 cm.
Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe. Pe mijlocul fiecărui pătrat de aluat, pui câteva bucăţi de măr, îndoi colţurile şi formezi un plic.
Pui hârtie de copt într-o tavă şi aşezi pliculeţele unul lângă celălalt. Ele îşi vor păstra forma pentru că nu conţin niciun agent de creştere.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute, la foc mediu. Scoţi pliculeţele din cuptor şi presari imediat restul de zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.
Pachetele cu mere
Pofta buna!