Pachetele cu mozzarella
PrinteazaPachetele cu mozzarella din: faina, unt, smantana, mozzarella, sunca, cimbru, sare.
- 250 g făină
- 125 g unt
- 6 linguri cu apă
- 1 lingură cu smântână
- 150 g mozzarella
- 150 g şuncă
- cimbru uscat
- sare
Mod de preparare:
Cerne făina şi taie untul rece în bucăţele. Amestecă-le cu un cuţit. Adaugă sare, apa (câte puţin) şi smântână.
Frământă repede pentru a obţine un aluat neted, destul de tare şi bun de întins, înveleşte-l într-un prosop de bumbac umed şi dă-l la rece o jumătate de oră.
Intinde-l cu sucitorul, împătureşte-l în trei şi ţine-l la frigider cât timp prepari umplutura.
Dă mozzarella pe râzătoare şi taie şunca feliuţe. întinde cu sucitorul o foaie subţire din aluat şi taie pătrăţele. Aşază pe fiecare mozzarella şi şuncă, presară cimbru şi lipeşte.
Pune pacheţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le până ce aluatul devine auriu şi crocant.
Serveşte-le calde, cu sos de roşii sau ketchup.
Pofta buna!