Pachetele cu pui in stil latino-american
PrinteazaO reteta de pachetele cu pui in stil latino american din: piept de pui, sare, piper, mazare, ardei iute, usturoi, iaurt degresat, coriandru, suc de lamaie verde, fasole boabe, rosii, ceapa verde si tortillas.
- 2 piepţi de pui, fără piele şi oase, cam 125 g fiecare
- sare şi piper negru
- 150 g mazăre congelată
- 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 3 linguri iaurt degresat
- 2-3 linguri coriandru proaspăt tocat
- sucul de la 1 lămâie verde
- 150 g fasole boabe, de la conservă, scursă şi clătită
- 100 g roşii, curăţate de seminţe şi tăiate în cubuleţe
- 2 cepe verzi tocate
- 4 lipii subţiri şi moi (tortillas)
Mod de preparare:
Se pune un ceainic cu apă la fiert şi se încălzeşte grătarul. Se frig pieptii de pui 6-8 minute, întorcându-i la jumătatea timpului. Pieptii sunt gata atunci când, înţepându-i cu un cuţit, lichidul care se scurge din ei este limpede. Se lasă deoparte să se răcească şi se taie în cubuleţe.
Intre timp, se fierbe mazărea în apă sărată 5 minute sau până se înmoaie, apoi se scurge şi se clăteşte.
Se pune mazărea într-un blenden se adaugă ardeiul iute, usturoiul şi iaurtul, puţin coriandru, sucul de lămâie şi se piurează. Se potriveşte de sare şi piper
Se înglobează fasolea, roşiile şi ceapa în piure. Ungeţi cu el lipiile, deasupra puneţi carnea de pui şi rulaţi, împachetaţi fiecare porţie în folie.
Poftă bună!