Pachetele cu pui

Printeaza

O reteta de pachetele cu piept de pui si ciuperci, rosii uscate, morcov, ceapa verde, usturoi, foi de placinta, oregano, sare, piper, ulei de masline si iaurt.

Ingrediente:Pachetele cu pui

  • un piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 100 g roşii uscate
  • un morcov
  • o legătură de ceapă verde
  • 3 căţei de usturoi
  • un pachet de foi de plăcintă
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline,
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ciupercile se spală, se taie feliuţe şi se pun lângă morcovi. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun morcovii şi se călesc cinci minute.

Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ciupercile şi se călesc până se înmoaie. Se condimentează, se adaugă carnea de pui tăiată fâşii, se amestecă bine cu oregano şi roşiile uscate tocate mărunt.

Se prăjesc zece minute şi se lasă la răcit într-o stre­curătoare. Foile de plăcintă se taie în dreptunghiuri potrivit de mari, se unge fiecare cu ulei, se supra­pun, se aşază compoziţia în mijloc şi se împachetează.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit. Se servesc fierbinti, cu un sos de iaurt, ulei de masline si oregano. Se servesc fierbinti cu un sos din iaurt, ulei de masline si oregano.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.