Pachetele cu rom si castane

Printeaza

Pachetele cu rom si castane din: aluat de placinta, castane crude, lapte, urda, apa, vanilie, unt, zahar, sare, esenta de rom, cacao.

Ingrediente:Pachetele cu rom si castane

  • 2 foi aluat plăcintă
  • 500 g castane crude
  • 350 ml lapte
  • 100 g urdă
  • 75 ml apă
  • 1 baton de vanilie
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 lingură cacao

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte, crestezi castanele, apoi le prăjeşti în cuptor. Indepărtezi cojile cât timp sunt calde. Dezgheţi aluatul la temperatura camerei si îl întinzi.

Tai foile în 30 de bucăţele şi le cod la foc mic. Le scoţi înainte să se rumenească.

Fierbi castanele în lapte împreună cu batonul de vanilie 50 de minute, la foc mic, acoperite cu capac. Strecori castanele, peste care adaugi urda, apa, untul, zahărul, sarea, esenţa de rom şi cacaua.

Apoi le mixezi până capătă consistenţa unui piure, pe care îl laşi la frigider până a doua zi.

Laşi bucăţile de aluat să se răcească şi pui din crema de castane pe mijlocul fiecăreia. Le uneşti, formezi triunghiuri şi crestezi pe margini cu dinţii furculiţei.

Serviti!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.