Pachetele cu stafide
PrinteazaPachetele cu stafide din: aluat, unt, ceapa, rosii, ardei, stafide, boia, sare, piper, galbenus.
- 1 pachet de aluat de foietaj congelat
- 1 lingură de unt
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 roşii tăiate cubuleţe
- 1 ardei verde tăiat cubuleţe
- 1 lingură de stafide
- 1/2 de linguriţă de boia
- sare
- piper
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Foietajul se lasă la dezgheţat. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. In untul încins se căleşte ceapa, apoi se adaugă roşiile şi ardeiul gras.
Se adaugă stafidele şi boiaua şi se clocoteşte totul 10 minute, amestecând ocazional. Se sărează, se piperează şi se lasă la răcit.
Aluatul seîntinde pe suprafaţa de lucru şi se taie cercuri cu diametrul de 15 cm. Umplutura se aşează pe una dintre jumătăţile cercurilor.
Marginile se ung cu puţină apă, cercurile se împăturesc şi se presează bine cu degetele. Se ung cu gălbenuş şi se coc aproximativ 15 minute.
Pachetele cu stafide
Pofta buna!