Pacheţele de andive la cuptor
PrinteazaO reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara.
pentru pacheţele:
- 4 andive (circa 500 g)
- 200 g şuncă (bacon, kaiser, prosciutto)
- 100 g brânză Emmentaler
- 30 g unt
- 4 linguri parmezan ras
pentru sosul bechamel:
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 40 g faină albă
- nucşoară
Mod de preparare:
Curăţă andivele, îndepărtează frunzele din exterior şi taie-le în două, pe lungime. Fierbe-le în apă 10 minute în cuptorul cu microunde reglat la putere maximă. Scurge-le şi lasă-le să se răcorească.
Taie şunca felii destul de groase şi aşază-le pe un fund de bucătărie. Pune în mijlocul fiecăreia câte o jumătate de andivă fiartă, adaugă o bucată de brânză Emmentaler şi împachetează andivele şi brânza în feliile de şuncă.
Topeşte 50 g de unt într-un castron de sticlă, adaugă faina şi amestecă continuu cu o lingură de lemn. Toarnă laptele cald şi, amestecând frecvent, pune compoziţia să fiarbă 5 minute. Presară sare şi nucşoară rasă, după gust.
Unge un vas ceramic termorezistent cu puţin unt. Toarnă un strat de sos bechamel, aşază pacheţelele de şuncă şi pune peste ele restul de sos . Presară parmezanul ras şi distribuie pe toată suprafaţa câteva bucăţele de unt.
Pune vasul în cuptorul cu microunde reglat la funcţia grill, la putere maximă, şi ţine-1 15 minute la 750 W. Dacă suprafaţa nu se rumeneşte suficient, reglează cuptorul doar pe grill şi ţine preparatul câteva minute în plus, până se gratinează frumos.
Pacheţele de andive la cuptor
Pofta buna!