Pachetele de dovlecei cu carne de miel
PrinteazaPachetele de dovlecei cu carne de miel din: dovlecei, carne de miel, orez, cimbru, morcov, ardei gras, ceapa, ulei, sare, piper, boia dulce.
- 4 dovlecei
- 300 g carne de miel cu grasime
- 50 g orez, arpacas sau grau bulgur
- 1 lingurita cimbru
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Tăiaţi în felii de 5 – 6 mm dovleceii, pe lungime. Ţineţi feliile 2 – 3 minute în apă clocotită. Nu le lăsaţi mai mult, pentru a nu se înmuia. Scoateti-le şi puneţi-le 3 minute în apă rece şi apoi scurgeti-le de apă. Dacă dovleceii sunt fragezi, nu mai este necesar să fie opăriţi. Fierbeti în apă cu sare orezul (arpacaşul, grâul bulgur).
Tocaţi carnea, puneţi-o într-o tigaie cu ulei, la foc potrivit. Adăugaţi ceapa, ardeiul şi morcovul, tocate cât mai mărunt. Condimentaţi, după plac cu cimbru, sare, piper şi boia. Când carnea este bine călită, adăugaţi orezul fiert, scurs bine de apă.
Amestecaţi bine ingredientele şi lăsaţi-le puţin la răcit. Formaţi apoi mici sfere din această compoziţie, ca nişte chifteluţe mai mari.
Suprapuneţi în formă de cruce câte două felii de dovlecel. Puneţi chifteluţa cu carne în mijloc, în locul în care foile se suprapun, şi apoi împachetaţi-o în feliile de dovlecel, suprapunându-le. Prindeţi marginile cu scobitori sau cu beţe de frigărui, dacă sunt mai mari, ca să nu se piardă umplutura.
Ungeţi partea de jos a feliilor de dovlecel cu ulei. Prăjiti pacheţelele pe grătarul încins. Inainte de servire, ornaţi scobitorile cu bile sau cubulete decupate din miez de dovlecel sau ardei rosu.
Pachetele de dovlecei cu carne de miel
Pofta buna!