Pacheţele de primăvară cu legume dulci

Printeaza

O reteta delicioasa de Pacheţele de primăvară cu legume dulci din: foi de woton, morcovi, tije de telina, mazare boabe, ceapa alba, sparanghel verde, ulei de arahide si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Pacheţele de primăvară cu legume dulci

  • 8 foi pentru wonton congelate (sau foi de plăcintă)
  • 3 morcovi
  • 2 tije de ţelină
  • 150 g mazăre boabe
  • 1 ceapă albă
  • 4-5 fire de sparanghel verde
  • 1 lingură ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi tai-o julien; căleşte-o la foc mare, în ulei încins, timp de 5 minute, într-o tigaie neaderentă. Pune-i sare după gust. Curăţă morcovii, sparanghelul şi tijele de ţelină, îndepărtând partea fibroasă. Taie legumele felii foarte subţiri (trebuie să se pătrundă rapid, sub acţiu­nea căldurii). Opăreşte mazărea în apă clocotită cu sare, scurge-o şi transfer-o imediat în apă foarte rece, cu gheaţă, pentru a opri fierberea.

Intinde foile, taie-le pe din două, obţinând astfel dreptunghiuri. Pune de-a lungul uneia dintre marginile mai lungi o grămăjoară de legume, sărează, după gust şi pliază spre interior marginile mai mici. Rulează strâns pe lungime şi lipeşte marginile, ungându-le cu puţină apă sau cu ou bătut.

Procedează la fel cu toate foile, până epuizezi ingredi­entele. Socoteşte cam 4 pacheţele pentru fiecare persoană. Prăjeşte-le în baie de ulei încins, scoate-le pe hârtie absorbantă să se scurgă bine. Sărează-le dacă mai este nevoie şi serveşte-le simple sau cu un sos, după gust.

Pacheţele de primăvară cu legume dulci

Pacheţele de primăvară cu legume dulci

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • retete de primavara
  • pachetele de primavara de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.