Pachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor
PrinteazaPachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor din: morcov, oua, castravete, parizer, taitei de orez, salata, aluat de orez, sare, piper, limeta, zahar, sos de peste, usturoi, adrei iute.
Ingrediente pentru pacheţele:
- 1 morcov
- 1 ou
- 1 castravete
- 3 felii parizer (preferabil din carne de porc sau vegetal)
- 50 g tăiţei de orez
- 2-3 frunze de salată
- 10 foi din aluat de orez
- sare, piper
Ingrediente pentru sos dulce-acrişor:
- zeama de la 1 limetă
- 2 linguriţe zahăr
- 3 linguri sos de peşte
- 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- ardei iute, după gust
Mod de preparare:
Se taie morcovul, feliile de parizer, castravetele şi frunzele de salată în – fâşii subţiri şi lungi sau julien. Se pregăteşte o omletă simplă din ou, la care se adaugă sare şi piper după gust. După ce s-a răcit, se taie şi aceasta tot în fâşii subţiri şi lungi.
Se pune apa la fiert şi, atunci când clocoteşte, se adaugă pastele de orez. Se dau într-un clocot, după care se scot şi se lasă la răcit, răsfirându-le pe o farfurie, pentru a nu se lipi.
Se ia o foaie de orez şi se scufundă într-un bol cu apă proaspătă, nu mai mult de 3 secunde pe toate părţile. Aceasta trebuie să fie destul de umezită cât să poata fi împăturită uşor.
Se pune pe suprafaţa de lucru şi se aşază în mijlocul foii câte puţin din fiecare ingredient: morcov, omletă, castravete, parizer (opţional), tăiţei şi salată, după care se împătureşte. Marginile trebuie să fie destul de umezite încât să se lipească.
Pentru sosul dulce-acrişor, se ames- te’că zeama de limete cu zahărul până ce acesta se topeşte; se adaugă sosul de peşte, usturoiul şi ardeiul iute.
Pacheţelele se servesc imediat, împreună cu sosul dulce-acrişor sau se păstrează cel mult câteva ore la frigider.
Pachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor
Pofta buna!