Pachetele de salata verde
PrinteazaPachetele de salata verde din: salata, supa de legume, usturoi, ghimbir, ceapa, morcov, telina, castane, susan, sos de soia, arpacas, drojdie, cimbru, sare, piper, unt de arahide, tamari, lapte de cocos.
- 1 căpăţână de salată verde
- 1/2 de cană de supă concentrată de legume
- 3 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, tăiat cubuleţe
- 1/2 de ceapă potrivită, tăiată cubuleţe
- 1 morcov mare, ras sau feliat fin
- 1 tulpină de telină, tocată fin
- 1 cană de castane, tăiate cubuleţe
- 2 linguri de seminţe de susan
- 1/4 de cană de sos de soia degresat
- 2 căni de arpacaş fiert
- 2 linguri drojdie nutriţionala
- 1 linguriţă de cimbru, uscat
- sare de mare şi piper negru după gust
SOS DEARAHIDE:
- 1/4 cană de unt de arahide natural
- 1 lingură de sos de soia sau tamari
- 1/2 linguriţă de ghimbir, ras
- 1/4 cană Mae Ploy
- 1/4 cană de lapte de nucă de cocos, degresat
Mod de preparare:
Se spală salata verde, se usucă şi se lasă deoparte.
Intr-o tigaie potrivită, se pune supa concentrată de legume, usturoiul, ghimbirul, ceapa, morcovul, ţelina şi castanele. Se lasă la fiert la foc potrivit spre mare până când ceapa devine translucidă.
Se adaugă apoi seminţele de susan, sosul de soia şi arpacaşul. Se prăjeşte inăbuşit timp de 1-2 minute.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă şi se amestecă drojdia nutriţională şi cimbrul şi se asezonează cu sare şi piper.
Pentru sosul de arahide, se amestecă toate ingredientele.
Se ia o frunză de salată verde întreagă şi se pun 2-3 linguri de umplutură în mijloc. Se mai adaugă 1 lingură de sos de arahide.
Se rulează şi se savurează.
Pofta buna!