Pachetele de varza
PrinteazaPachetele de varza din: varza, orez, ceapa, ciuperci, unt, suc de rosii, sare, piper, condimente, ulei.
- o varză mai mare
- 175 g orez cu vârful lung
- două cepe
- 450 g ciuperci
- 50 g unt
- 1.500 ml suc de roşii
- sare
- piper
- condimente
- ulei
Mod de preparare:
Varza se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a înmuiat suficient, se scoate din apă şi se desfac frunzele cu grijă ca să nu se rupă. Orezul se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită, sare şi puţin ulei. Când s-a înmuiat se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Cepele se curăţă de foi, se toacă şi se călesc într-o tigaie cu unt încins. Se adaugă ciupercile tăiate lamele şi orezul fiert. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se amestecă. Cu această compoziţie se umplu foile de varză şi se rulează, având grijă să se închidă foarte bine capetele.
Se ung cu unt topit pereţii unei cratiţe şi se aşază rulourile. Se toarnă sucul de roşii. Se pune cratiţa acoperită cu folie de aluminiu în cuptorul preîncălzit la 200°C. Se coc în cuptor timp de 20 de minute, apoi se îndepărtează folia şi se mai lasă încă 10 minute până când se rumenesc deasupra.
Poftă bună!