Pachetele de vinete cu carne si mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele cu: carne tocata, vinete, paine, usturoi, menta, ou, cascaval, rosii, busuioc, vin alb, ulei de masline, sare, piper.
- 300 g carne tocată
- 60 g pâine înmuiată în lapte
- 1 căţel de usturoi
- frunze de mentă
- 1 ou
- 40 g caşcaval ras
- 2 roşii
- 15 frunze de busuioc
- 2 vinete
- 1 pahar de vin alb
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui într-o cratiţă pâinea înmuiată şi bine stoarsă, carnea, oul, caşcavalul ras şi un amestec din usturoi pisat şi mentă mărunţită. Adaugi sare, piper, amesteci bine şi formezi chifteluţe de mărimea unei nuci. Tai vinetele fâşii, pe lungime, le pui în apă clocotită, le ştergi şi le închizi ca pe un pacheţel cu ajutorul unei scobitori, cu chifteluţele înăuntru.
Rumeneşti pacheţelele într-o tigaie în care ai pus 2 linguri de ulei de măsline, puţină mentă şi busuioc, timp de 2 minute. Adaugi vinul, sărezi, piperezi, acoperi şi le coci în baie de aburi timp de 15-20 de minute.
Serveşti pacheţelele cu roşii cubuleţe şi cu sos de ulei de măsline făcut din ulei de măsline, sare, piper şi busuioc mărunţit.
Pofta buna!