Pachetele de vinete cu mozzarella
PrinteazaPachetele de vinete cu mozzarella din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si piper.
- 350 g mozzarella afumată
- 1 vânătă lungă
- 2 roşii
- 10 măsline negre fără sâmburi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 3 frunze de busuioc
- sare şi piper
Mod de preparare:
Indepărtează capetele la vânătă, după care taie-o felii subţiri, pe lungime. Aşază-le pe un plan înclinat, sărează-le şi pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra. Lasă-le până se scurge lichidul amar.
Frige vinetele pe grătar până când se înmoaie.
Curăţă mozzarella de coajă, taie-o cuburi şi frige-le puţin pe o placă de fontă încinsă. Aşază feliile de vinete în cruce, câte două, pune în mijloc câteva cuburi de mozzarella şi înveleşte-le cu feliile de vinete, formând pacheţele.
Spală roşiile, curăţă-le de coajă şi de seminţe şi taie-le bucăţele. Aşază-le într-un castron, adaugă măslinele tocate cu cuţitul, uleiul, usturoiul zdrobit, busuiocul şi condimentează cu sare şi piper.
Pune punguţele de vinete într-un vas termorezistent, adaugă amestecul de roşii condimentate şi dă totul 5 minute la cuptor, la 220° C.
Poftă bună!