Pachetele delicioase cu mac
PrinteazaPachetele delicioase cu mac din: făină, drojdie, lapte,unt, zahăr, oua, sare, zahăr vanilat, mac
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 1 cub drojdie
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- sare
- 2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 g mac
- 100 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Freci drojdia cu o lingură de zahăr, două linguri de făină şi două de lapte.
Laşi maiaua la crescut până îşi dublează volumul. Intre timp, baţi două gălbenuşuri cu zahăr, până se topeşte.
Cerni făina de două ori, pui gălbenuşurile, maiaua, zahărul vanilat, untul la temperatura camerei, un praf de sare şi laptele călduţ.
Frămânţi energic până obţii un aluat moale, dar care nu se ţine de degete. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină făină. Il laşi la crescut.
Speli bine macul, după cared pui la fiert într-o cratiţă împreună cu laptele.
Când s-a îngroşat, adaugi zahărul şi zahărul vanilat. Laşi la răcit.
Presari făină pe . suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul. îl tai pătrăţele de 5×5 cm, pui o lingură de umplutură şi împătureşti.
Aşezi hârtie de copt într-o tavă, pui pacheţelele şi le mai laşi să crească.
Le ungi cu gălbenuşul rămas şi le dai la cuptor până se rumenesc.
Pachetele delicioase cu mac
Pofta buna!