Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]
Pachetele cu dovleac
PrinteazaPachetele cu dovleac din: dovleac, zahar, scortisoara, ou, lapte.
- 1 pachet aluat foitaj 800 g
- 1 kg dovleac curăţat
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă sare
- 1 gălbenuş
- 1 lingură lapte
Mod de preparare:
Ţii aluatul foitaj la decongelat. Dai dovleacul prin râzătoare, apoi 3 amesteci cu sarea şi-l laşi deoparte 10 minute.
Ulterior, 3 storci bine de a zeamă şi-l combini cu zahărul şi cu scorţişoara.
Intinzi cele 4 fâşii de aluat, le decupezi în pătrăţele şi le umpli cu amestecul de dovleac.
Aduni colţurile pătratului astfel încât să obţii plăcinte în formă de pacheţele.
Pui plăcintele pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi le coci 30 de minute în cuptorul încins.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Terina cu fistic si carne
Terina cu fistic si carne din: carne, bacon, vin, ceapa, ou, dafin, rozmarin, ulei, sare, piper, fistic. Ingrediente: 500 g carne de iepure 250 g carne de porc 250 g carne de vitei 200 g bacon o sticlă de vin alb sec 2 cepe 2 crenguţe de rozmarin 2 foi dafin un ou 100 g fistic […]
Pofta buna!