Pachetele dulci cu dovleac
PrinteazaPachetele dulci cu dovleac din: dovleac, zahar, scortisoara, ou, lapte.
- 1 pachet aluat foitaj 800 g
- 1 kg dovleac curăţat
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă sare
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Ţii aluatul foitaj la decongelat. Dai dovleacul prin râzătoare, apoi 3 amesteci cu sarea şi-l laşi deoparte 10 minute. Storci bine de a zeamă şi-l combini cu zahărul şi scorţişoara.
Intinzi cele 4 fâşii de aluat, le decupezi în pătrăţele şi le umpli cu amestecul de dovleac. Aduni colţurile pătratului astfel încât să obţii plăcinte în formă de pacheţele.
Pui plăcintele pe o tavă cu hârtie de copt şi le coci 30 de minute în cuptorul încins.
Pofta buna!