Pachetele in foi de orez cu carne de vita si broccoli
PrinteazaPachetele in foi de orez cu carne de vita si broccoli din: foi de orez, carne de vită, ulei de arahide, morcov, ardei roşu, păstăi, broccoli, ceapa verde, coriandru, sos teriyaki, sos de soia, ardei iute roşu, ulei de susan, miere, seminţe de susan.
Ingrediente:
- 8 foi de orez
Pentru umplutura:
- 500 g carne de vită tăiată în fâşii
- 1 lingură cu ulei de arahide
- 1 morcov curăţat şi tăiat în fâşii
- 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi feliat
- 100 g păstăi, feliate
- 75 g broccoli fiert, tăiat pe lungime
- 3 cepe verzi, feliate
- coriandru proaspăt
- sos teriyaki pentru marinată
Pentru sos:
- 1 ceaşcă cu sos de soia
- 1 ardei iute roşu, mic, curăţat de seminţe şi tocat fin
- 1 linguriţă cu ulei de susan
- 1 linguriţă cu miere
- 2 linguri cu coriandru proaspăt, tocat
- 1/4 cană cu seminţe de susan, prăjite
Mod de preparare:
Intr-un castron, pune carnea la marinat în sos teriyaki, timp de 1 oră. încălzeşte o tigaie wok şi toarnă uleiul. Prăjeşte carnea 1 -2 minute, scoate-o, apoi prăjeşte legumele 1 -2 minute.
Adaugă ceapa verde la sfârşit pentru a nu se arde. Amestecă toate ingredientele prăjite şi presară coriandrul.
Pentru sos, într-o tigaie, încălzeşte la foc mic sosul de soia, ardeiul iute, uleiul de susan şi mierea, la tigaia de pe foc şi presară coriandrul.
Pune tigaia din nou pe foc, reîncălzeşte, apoi presară seminţele de susan. Umple un vas puţin adânc cu apă caldă.
Scufundă fiecare foaie de orez în apă până se înmoaie, apoi întinde-o pe un tocător.
In centrul fiecărei foi pune câte o lingură de umplutură, acoperă cu o parte a foii rămasă liberă, apoi cu cealaltă parte.
In acest mod umple toate foile, până se termină umplutura. Stropeşte pacheţelele cu sos şi serveşte.
Pachetele in foi de orez cu carne de vita si broccoli
Pofta buna!