Pachetele cu legume japoneze si sos Tamari

Printeaza

Pachetele cu legume japoneze si sos Tamari din: tofu, usturoi, sos Tamari, sos Shoyu, morcovi, salată, ceapa rosie, coriandru, aluat de orez.

Ingrediente:Pachetele cu legume japoneze si sos Tamari

  • 300 g tofu
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri sos Tamari
  • 2 linguri sos Shoyu
  • 2 morcovi
  • căpăţâni de salată (numai partea din interior)
  • 2 cepe roşii mici
  • 1 legătură coriandru
  • 12 foi mici rotunde din aluat de orez

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri oţet de orez
  • 1 linguriţă zahăr
  • 80 ml sos de chili dulce

Mod de preparare:

Se taie tofu în felii, apoi în 12 fâşii groase. Se curăţă us­turoiul, se pisează şi se amestecă împreună cu cele două sosuri.

Se toarnă acest amestec peste bucăţile de tofu şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze la frigider 2 ore. Se taie morcovii fâşii. Ceapa se curăţă, se taie jumătăţi şi apoi felii.

Se curăţă salata verde, se îndepărtează cotoarele şi se taie flecare căpăţână în 6.

Se umezesc în apă rece foile din aluat de orez şi se desfă­şoară una lângă alta pe planşetă; se tamponează cu un prosop textil, pentru a absorbi excesul de apă.

Se repartizează umplutura (tofu, morcovi, ceapă, salata si frunzele de coriandru) pe o parte a ficarei si se ruleaza ca o sarma sau ca un con.

Pentru sos, se bate oţetul cu zahăr, apoi se înglobează sosul de chili, bătând cu te­lul.

Se servesc separat rulo­urile şi sosul; rulourile se în­moaie în sos şi se savurează.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.