Pachetele cu legume japoneze si sos Tamari
PrinteazaPachetele cu legume japoneze si sos Tamari din: tofu, usturoi, sos Tamari, sos Shoyu, morcovi, salată, ceapa rosie, coriandru, aluat de orez.
- 300 g tofu
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri sos Tamari
- 2 linguri sos Shoyu
- 2 morcovi
- căpăţâni de salată (numai partea din interior)
- 2 cepe roşii mici
- 1 legătură coriandru
- 12 foi mici rotunde din aluat de orez
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri oţet de orez
- 1 linguriţă zahăr
- 80 ml sos de chili dulce
Mod de preparare:
Se taie tofu în felii, apoi în 12 fâşii groase. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă împreună cu cele două sosuri.
Se toarnă acest amestec peste bucăţile de tofu şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze la frigider 2 ore. Se taie morcovii fâşii. Ceapa se curăţă, se taie jumătăţi şi apoi felii.
Se curăţă salata verde, se îndepărtează cotoarele şi se taie flecare căpăţână în 6.
Se umezesc în apă rece foile din aluat de orez şi se desfăşoară una lângă alta pe planşetă; se tamponează cu un prosop textil, pentru a absorbi excesul de apă.
Se repartizează umplutura (tofu, morcovi, ceapă, salata si frunzele de coriandru) pe o parte a ficarei si se ruleaza ca o sarma sau ca un con.
Pentru sos, se bate oţetul cu zahăr, apoi se înglobează sosul de chili, bătând cu telul.
Se servesc separat rulourile şi sosul; rulourile se înmoaie în sos şi se savurează.
Pofta buna!