Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânza
PrinteazaO reteta de pachetele de legume rumenite la gratar, cu branza din: vinete, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, rozmarin, cas, nuci de pin, vermut, rosii cherry si frunze de busuioc.
- 2 vinete, taiate felii de 7 mm
- 2 dovlecei, taiati felii, oblic
- 2 bucati ardei gras, taiati sferturi, curatati de seminte
- 1 lingura ulei de masline
- 3 grengute de rozmarin, tocat
- 150 g cas, taiat in 8 bucati (sau cascaval, mozzarela)
- 1 lingura nuci de pin, rumenite
- 125 ml vermut
- 1 conserva de 400 g rosii cherry
- frunze de busuioc, pentru ornat
Mod de preparare:
Incinge grătarul la temperatura maximă şi rumeneşte legumele pe rând, până când se înmoaie. Taie 4 buc. de folie de aluminiu în pătrate de 30 cm. Stropeşte folia cu câteva picături ulei de măsline, apoi aşază un strat de legume şi pune deasupra o bucată de brânză, câteva nuci de pin şi rozmarin.
Repetă procedeul şi apoi închide pacheţelul. Aşază pacheţelele pe grătar la temperatură mică sau potrivită 5 minute, până când brânza se topeşte. între timp, fierbe vermutul într-un vas mic, până când scade la jumătate şi apoi adaugă roşiile şi lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute.
Serveşte pacheţelele cu sosul şi cu pâine proaspătă şi crocantă sau cu cartofi rumeniţi la cuptor. Ornează cu frunze proaspete de busuioc.
Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânza
Pofta buna!