Pacheţele picante de varză roşie
PrinteazaO reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie, ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru, scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de rosii.
In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne de curcan, linte, orez şi alune caju şi coapte într-un sos simplu de roşii.
- 55 g orez cu bobul lung
- 300 ml apa
- 8 frunze mari de varza rosie
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa tocata fin
- 1 1/2 lingurita seminte de cumin
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 3 linguri chutney de mango
- 45 g alune caju nesarate maruntite
- 1 conserva (aproximativ 420 g) linte verde (fara adaos) scuras si spalata bine225 g carne de curcan sau de pui fiarta, fara piele si taiata in cubulete
- 4 linguri patrunjel tocat
- piper dupa gust
- 200 ml suc de rosii
- fire de patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se pune orezul cu apa într-o crăticioară şi se lasă să fiarbă. Se amestecă o dată, apoi se micşorează flacăra şi se acoperă cratiţa. Se fierbe 15 minute. Se ia de pe foc şi se lasă să stea, cu capacul pus, 10 minute.
Intre timp se încinge cuptorul la 200°C (poziţia 6). Se taie cotorul mai tare de la baza frunzelor de varză. Se pune o oală mare cu apă la fiert. Se adaugă jumătate din frunze, se lasă să dea în clocot şi se opăresc 30 de secunde. Se scot şi se scufundă într-un castron mare cu apă rece. Se repetă cu restul de frunze. Se scurg bine frunzele şi se întind pe un şervet să se usuce.
Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-o cratiţă mare şi se căleşte ceapa 2-3 minute sau până când se înmoaie. Se adaugă cuminul, coriandrul şi scorţişoara măcinate şi se căleşte totul încă 2-3 minute. Se ia de pe foc.
Se adaugă 2 linguri de chutney de mango peste amestecul cu ceapă, împreună cu alunele caju, lintea spălată, carnea de curcan sau de pui, pătrunjel şi piper după gust şi se amestecă bine. Se înglobează apoi orezul.
Se întinde o frunză de varză, se pune pe ea puţin amestec cu orez. Se îndoaie baza frunzei peste umplutură, apoi se îndoaie laturile şi se rulează frunza cât să cuprindă umplutura într-un pacheţel simetric. Se repetă pentru restul de frunze şi de umplutură.
Se amestecă restul de 1 lingură de chutney de mango cu sucul de roşii. Se toarnă aproximativ un sfert din acest sos într-o tavă mare. Se pun pacheţele de varză în tavă şi se toarnă restul de sos pe deasupra. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc aproximativ 30 de minute sau până când frunzele se înmoaie. Se ornează cu pătrunjel.
Pacheţele picante de varză roşie
Pofta buna!