conopida alba si deasa, suc de rosii si sare. Ingredinte: conopida alba si deasa suc de rosii sare Mod de preparare Se desface conopida in buchetele, care se fierb 10 minute in apa clocotita si putin sarata. citeste si: Totul despre Alimentatia sanatoasa Separat, se trec rosile prin […]
Pachetele de primavara cu carne de porc
PrinteazaPachetele de primavara cu carne de porc din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, feline, „Maggi“, zahăr, smântână, piper alb, muguri de fasole, foi de plăcintă, oua.
Ingrediente:
- 2 ceşti ulei
- 1 linguriţă usturoi
- 250 g carne de porc
- 2 morcovi
- 2 feline
- 1 linguriţă „Maggi“
- 2 linguriţe zahăr
- 100 g smântână
- piper alb, măcinat
- 100 g muguri de fasole
- 2 foi de plăcintă
- 2 ouă
Mod de preparare:
In ulei bine încălzit înainte se pun la călit „Maggi“, usturoiul şi carnea.
Când aceasta s-a călit se adaugă morcovii şi ţelina tăiate rondele fine, smântână, zahărul, şi piperul.
lasă aproximativ un minut, la foc mare. Se ia vasul de pe foc şi după ce se răceşte, se adaugă mugurii de fasole.
Foaia de plăcintă se taie în pătrate potrivit de mari şi se ung pe ambele feţe cu puţin ulei.
pun două linguriţe din compoziţia rezultată anterior la un capăt şi se rulează pe jumătate.
Se pun cu o linguriţă ouăle fierte, tăiate şuviţe şi se rulează complet.
lasă la prăjit în ulei bine încins înainte, până ce devin aurii la culoare. Se servesc cu sos dulce.
Pofta buna!
Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat
peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]