Pachetele de primavara cu carne de porc
PrinteazaPachetele de primavara cu carne de porc din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, feline, „Maggi“, zahăr, smântână, piper alb, muguri de fasole, foi de plăcintă, oua.
- 2 ceşti ulei
- 1 linguriţă usturoi
- 250 g carne de porc
- 2 morcovi
- 2 feline
- 1 linguriţă „Maggi“
- 2 linguriţe zahăr
- 100 g smântână
- piper alb, măcinat
- 100 g muguri de fasole
- 2 foi de plăcintă
- 2 ouă
Mod de preparare:
In ulei bine încălzit înainte se pun la călit „Maggi“, usturoiul şi carnea.
Când aceasta s-a călit se adaugă morcovii şi ţelina tăiate rondele fine, smântână, zahărul, şi piperul. Se lasă aproximativ un minut, la foc mare. Se ia vasul de pe foc şi după ce se răceşte, se adaugă mugurii de fasole.
Foaia de plăcintă se taie în pătrate potrivit de mari şi se ung pe ambele feţe cu puţin ulei.
Se pun două linguriţe din compoziţia rezultată anterior la un capăt şi se rulează pe jumătate.
Se pun cu o linguriţă ouăle fierte, tăiate şuviţe şi se rulează complet.
Se lasă la prăjit în ulei bine încins înainte, până ce devin aurii la culoare. Se servesc cu sos dulce.
Pofta buna!