Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce
PrinteazaO reteta de pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce din: foie gras, foi de placinta, turta dulce, rucola, grasime de rata, miere, otet balsamic, sare si piper.
- 250 g foie gras crud
- 6 foi de placinta
- 5 felii de turta dulce
- 20 g rucola
- 2 linguri grasime de rata
- 3 linguri miere lichida
- 3 linguri otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati turta dulce in bucatele mici, iar ficatul in cubulete. Amestecati-le cu grija. Asezati o foaie de placinta pe planseta. Formati in mijloc un suc dintr-o parte a amestecului de paine cu ficat si putina rucola, sarati si piperati.
Indoiţi marginile foii de plăcintă de la extremităţile sulului pentru a închide umplutura şi rulaţi pe lungime, fără să strângeţi. Pregătiţi astfel 6 suluri.
Amestecaţi mierea şi oţetul într-un bol. încălziţi grăsimea de raţă într-o tigaie mare, neaderentă.
Prăjiţi aceste pacheţele cca 5 min, învârtindu-le cu o spatulă, pentru ca să se rumenească uniform şi să devină crocante.
Serviţi-le foarte fierbinţi, întregi sau tăiate în bucăţi mari, împreună cu sosul de miere, pus în castronele.
Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce
Pofta buna!