Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce

Printeaza

O reteta de pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce din: foie gras, foi de placinta, turta dulce, rucola, grasime de rata, miere, otet balsamic, sare si piper.

Ingrediente:Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce

  • 250 g foie gras crud
  • 6 foi de placinta
  • 5 felii de turta dulce
  • 20 g rucola
  • 2 linguri grasime de rata
  • 3 linguri miere lichida
  • 3 linguri otet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati turta dulce in bucatele mici, iar ficatul in cubulete. Amestecati-le cu grija. Asezati o foaie de placinta pe planseta. Formati in mijloc un suc dintr-o parte a amestecului de paine cu ficat si putina rucola, sarati si piperati.

Indoiţi marginile foii de plăcintă de la extremităţile sulului pentru a închide umplutura şi rulaţi pe lungime, fără să strângeţi. Pregătiţi astfel 6 suluri.

Amestecaţi mierea şi oţetul într-un bol. încălziţi grăsimea de raţă într-o tigaie mare, neaderentă.

Prăjiţi aceste pacheţele cca 5 min, învârtindu-le cu o spatulă, pentru ca să se rumenească uniform şi să devină crocante.

Serviţi-le foarte fierbinţi, întregi sau tăiate în bucăţi mari, împreună cu sosul de miere, pus în castronele.

Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce

Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.