Pachetele de primavara cu ghimbir
PrinteazaPachetele de primavara cu ghimbir din: carne tocata, ghimbir, praf de usturoi, faina, varza, morcovi, mazare, foi, ulei.
Ingrediente:
- 450 carne tocată de porc
- o linguriţă ghimbir măcinat
- o lingurita praf de usturoi
- 2 linguri făină
- 2 linguri apă
- 200 g varză tocată
- 200 g morcovi raşi
- 100 g mazăre
- 8 foi pentru pachetele de primăvară
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Carnea se asezonează cu ghimbir si usturoi, se amestecă bine şi se căleşte într-o tigaie până ce dispare culoarea roz. Se lasă deoparte.
Se combină făina cu apa pentru a obţine o pastă si, separat, se amestecă varza, morcovii, mazărea si carnea.
Foaia de aluat se asază cu un colt îndreptat spre propria persoană, se pune o lingură de umplutură, se înfăşoară ca sarmalele, aducând peste umplutură două dintre colturile foii, se rulează si se unge cu amestecul de făină pentru a lipi.
Se prepară toate pacheţelele si se prăjesc numai în baie de ulei fierbinte, se scot pe şervete de hârtie.
Pachetele de primavara cu ghimbir
Pofta buna!