Pacheţele cu pui şi legume
PrinteazaPacheţele cu pui şi legume din: foi placinta, unt, ulei, piept de pui, ardei gras, morcov, ceapa, broccoli, patrunjel, scortisoara, chimen, sare, piper.
- 10 foi placinta
- 25 g unt topit
- 50 ml ulei
- un piept intreg de pui
- un ardei gras rosu
- un morcov
- o ceapa
- 200 g broccoli
- 2 linguri patrunjel
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Broccoli se desface în bucheţele mici care se fierb 10 minute în apă sărată. Intre timp, în ulei încins se călesc ceapa tăiată mărunt, ardeiul tăiat cuburi mici si morcovul trecut prin râzătoare.
Se lasă legumele la călit 5-6 minute, după care se pune carnea de pui tăiată cuburi alături de condimente, sare şi piper. Se lasă împreună aproximativ 10 minute. îna¬inte de a lua de pe foc, se pun si bucheţelele de broccoli si pătrunjelul mărunţit.
Două foi de plăcintă se ung cu unt si se asază într-o formă mică, rotundă. Se taie marginile în exces, se pune umplutura care se tasează uşor şi se împachetează.
Se scoate pacheţelul astfel format si se asază în tava de copt a aragazului. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Pacheţele cu pui şi legume
Pofta buna!