Pachetele cu salată de mere
PrinteazaPachetele cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos, oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 300 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 50 ml lapte dulce
- o lingurita cu zahar tos
- 3 oua
- 150 g unt
- 3 mere
- o portocala
- o limeta
- doua lingurite cu mustar picant
- doua lingurite cu otet de mere
- 120 ml ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Făina se pune într-un vas cu drojdia uscată, zahărul tos şi o jumătate de linguriţă cu sare. Se adaugă două ouă întregi, un albuş şi laptele din care se opreşte o lingură.
Se toarnă untul topit şi se frământă până se obţine un aluat elastic. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul.
Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie dreptunghiuri, se crestează în mijloc şi se trece o margine a dreptunghiului prin tăietură.
Se trag capetele ca să se întindă puţin şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se lasă la crescut 10 minute, se ung cu un amestec din gălbenuşul şi laptele oprit şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute.
Intr-un bol se amestecă uleiul de măsline cu oţetul de mere, muştarul, sucul de portocală şi limetă. Se condimentează, se adaugă merele tăiate bastonaşe şi se amestecă.
Pachetele cu salată de mere
Pofta buna!