Pachetele cu sunca si mozzarella

Printeaza

Pachetele cu sunca si mozzarella din: faina, unt, smantana, mozzarella, sunca, cimbru, sare.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 6 linguri cu apă
  • 1 lingură cu smântână
  • 150 g mozzarella
  • 150 g şuncă
  • cimbru uscat
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Cerne făina şi taie untul rece în bucăţele. Amestecă-le cu un cuţit. Adaugă sare, apa (câte puţin) şi smântână.

Frământă pentru a obţine un aluat neted, destul de tare şi bun de întins, înveleşte-l într-un prosop de bumbac umed şi dă-l la rece o jumătate de oră.

Intinde-l cu sucitorul, împătureşte-l în trei şi ţine-l la frigider cât timp prepari umplutura.

Dă mozzarella pe râzătoare şi taie şunca feliuţe. întinde cu sucitorul o foaie subţire din aluat şi taie pătrăţele.

Aşază pe fiecare mozzarella şi şuncă, presară cimbru şi lipeşte.

Pune pacheţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le până ce aluatul devine auriu.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.